
...บ่ได้อ่านมาซูหน้าเด้อ...
...แต่ว่ามื้อนี้ได้กิน...อ่อมบ่าง...แซบเป็นตาหน่าย....

...ได้บ่างมาแต่มุก 2 โต...ฝากหมู่ซื้อ...โตละ 90 พุ้นน่ะ...
...ได้มากะเผาไฟเอาขนออก...ใจเย็น ๆ ...เอาง้า..ขามน้อย ๆ ...
...เคาะไป...เผาไป...จนหล่อนดีแล้ว...ผ่าท้อง..ควักเครื่องในออก...
...ไลใส้จากทางดาก....เอาขี้แก่ออกประมาณ...คืบหนึ่ง...นอกนั้นเอาเหมิด...
...ตัดหัวออก...นอกนั้น...สับดีๆ ...พักไว้...เอาพริกแห้งจัก4-5 หน่วย...
...ตำใส่กันกับตะไคร้...ใส่เกลือ...ใสผักกระเพา...ได้กะเพราป่าแห่งดี...
...ตำได้ที่แล้วตักเอาใส่หม้อคั่ว..ใส่กัน...หยอดน้ำ...คั้วจนหอมหิ้น ๆ ...
...ผักได้ผักคันจ้อง...หรือพักพายใหญ่...บักเขียคื่น..หันน้อย ๆ ...
...เอาลงคั่วใส่กัน...หยอดน้ำ...พอ..อุจุ..(คั้นสิอ๋อ..อ่อมจ้ำ..อย่าสุใส่น้ำหลาย...มันสิใสเจงเลง..บ่เป็นตาจ้ำ)
...เติม...น้ำปลา...ผงนัว...ตามพอใจ....
...สุกดีแล้วตักใส่ถ่วย...ได้น้ำตาผีเผต...กาดหน้าจักกลึ้บ..สองกลึ้บ...
...ซดแต่ละคำ...ว่าแม่นย่างเหยียบหนามวะ...
...อูย..ยย...จุ้.ๆๆๆๆ...แซบ....